Van verborgen reflux tot slaapwikkel

Het merk Snoozzz staat voor veiligheid, geborgenheid en kwaliteit. Alle Snoozzz producten zijn met de grootste zorg en liefde ontwikkeld. Dat begon na de geboorte van onze oudste zoon Tom, hij had veel last had van krampjes en (verborgen) reflux. We gingen op zoek naar een goede fles die tegen verborgen reflux zou helpen. Die vonden we in Engeland en de krampjes van Tom verdwenen. Onze tweede zoon Ralph werd al direct met deze fles gevoed. Hij wilde alleen als baby niet slapen en was erg bewegelijk in bed. Het liefst wilde hij als baby op zijn buik slapen, maar omrollen kon hij nog niet. We moesten dus op zoek naar een nieuwe, veilige oplossing omdat een gewone trappelzak of inbakerdoek niet werkte.

We gingen in gesprek met veel kinderartsen over veilig slapen en veilige producten. Als ouders wil je immers het beste voor je kind. We hadden het idee dat het slechte slapen te maken had met het missen van geborgenheid en het te onrustig slapen. Iedere keer wanneer we Ralph in bed legden en hij eindelijk in slaap viel, hoorden we hem binnen een uur weer huilen. Zijn armpjes of beentjes zaten vast tussen de spijlen van het bedje. Hij was zo bewegelijk in bed dat hij niet aan een rustige slaap toekwam.  Omdat we hiervoor niets konden vinden wat hielp, besloten we zelf iets te maken. Van een simpele lap stof werd de eerste slaapwikkel genaaid.

Babyproduct van het jaar

Omdat we uit onze omgeving veel positieve reacties kregen, besloten we ons idee te toetsen op ’s werelds grootste babyvakbeurs ‘Kind und Jugend’ in Keulen. We werden laaiend enthousiast ontvangen. Ons idee viel zelfs zo in de smaak dat het genomineerd werd voor ‘beste babyproduct van het jaar’, nog voor het in productie was. Het was alleen nog maar een idee!

We besloten de sprong in het diepe te wagen en onze banen op te zeggen, het avontuur tegemoet. En iedere dag nog werken we als familiebedrijf met veel passie en plezier aan onze producten!

Wereldwijde belangstelling
Inmiddels wordt onze slaapwikkel wereldwijd verkocht en met het grootste plezier gebruikt. Sinds 2009 zijn we in meer dan 30 landen verkrijgbaar, van Frankrijk en Duitsland tot Japan. Inmiddels verkopen we onze slaapwikkel ook in Amerika, onder de naam Reste. Wil jij ook de veiligheid en het comfort van de Snoozzz producten voor jouw baby? Bekijk dan eens de Snoozzz producten pagina. Er zit vast iets bij waar jij of je kindje blij van wordt!

Samenwerking met Stichting Wiegedood
Snoozzz werkt nauw samen met Stichting Wiegedood en First Candle, de Amerikaanse stichting voor wiegendood.

Laat ons jouw Snoozzz ervaring weten!

Heb je vragen over de Snoozzz producten, ons bedrijf, Wiegedood of wil je jouw Snoozzz ervaring met ons delen? Laat het ons weten! We zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal en willen graag onze kennis met je delen. En wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwste Snoozzz ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, volg ons blog en wordt vrienden met ons op Facebook. Hier kun je ook de Snoozzz ervaring van vele enthousiaste gebruikers lezen. We hopen dat jij net zo blij met ons bent!

— Het Snoozzz Team